Kapcsolat

mersdorf@aktivtrening.hu 0670 3967823
* kötelező kitölteni

Visszajelzések

Tréningjeinken, kurzusainkon résztvevők írták:

Autogén Tréning – Relaxáció

Mi is az az Autogén Tréning?

Az Autogén Tréning (AT) egy relaxációs módszer. Tehát a “tréningező”, aki végzi a relaxációt, képessé válik a testi lelki ellazulás elérésére. Az “autogén” szó arra utal, hogy ebben a módszerben fontos szerepe van az önálló gyakorlásnak, a gyakorló az otthoni gyakorlások során önmagát lazítja el autogén-önmagából eredő módon.

Egy tanfolyam 14 alkalomból áll, mely egy négyszemközti beszélgetéssel, ismerkedéssel kezdődik, és utána veszi kezdetét a csoportfolyamat vagy egyéni tréning. Hetente egy-másfél órát tart a képzett vezetővel való gyakorlás, ahol lehetőség van az átélt élmények, tapasztalatok, változások megbeszélésére, és az újabb gyakorlatok megtanulására. A találkozások között eltelt időben rendszeres gyakorlásra van szükség, mely tapasztalatait napló formájában rögzíti a “tanuló”.

A módszer kifejezetten javasolt feszültség, szorongás és pszichoszomatikus (testi tünetekkel járó lelki-, vagy orvosi ok nélküli fizikai-) problémák enyhítésére. Az izomzat, egyes testrészek és szervek tudatos ellazításán kívül az önismeret fejlesztésére is alkalmat teremt az Autogén Tréning.

Az Autogén tréninget csoportban és egyénileg is hatékonyan el lehet sajátítani.

Egyéni és csoportos Autogén Tréning

Az egyéni tanfolyam során a vezető csak egy személlyel foglalkozik, lehetőség nyílik az élmények mélyebb feldolgozására.

A csoportos tanfolyam előnye, hogy a csoporttársaktól, mások problémáiból és tapasztalataiból is nagyon sokat lehet tanulni, mások problémáit, problémamegoldási módjait is alaposan meg lehet ismerni.

A csoportos tanfolyam egy egyéni elbeszélgetésből (első négyszemközti találkozás a csoportvezetővel), majd a 13 alkalmas tanfolyamból áll.

jólogo